Közlekedésbiztonsági blog

Laptopot használt és kávézott vezetés közben!

2011-10-05 11:44:02 | Írta: Szabó Krisztián
A brit rendőrök rászálltak a vezetés közben mással foglalkozó sofőrökre. Elsősorban a mobiltelefon a ludas, de vannak egészen elképesztő esetek is.


Egészen elképesztő mutatvánnyal lepte meg a rendőröket Nagy-Britanniában egy sofőr: az illető vezetés közben a laptopján babrált, gondosan jegyzetelte egy rádiós feladvány megoldásait és mindeközben kávét szürcsölgetett.

A volán mögött a vezetés helyett mással foglalkozó autósok lebuktatását célzó hadjáratuk során a dél-angliai Hampshire megye rendőrei egy vezetés közben késsel körtét pucoló autóst és megannyi telefonáló sofőrt is elkaptak. A rendőrök egy jelöletlen kamionnal vegyültek el a brit országutak autósai között, hogy megfigyeljék, videóra rögzítsék és lecsapjanak az ön- és közveszélyes sofőrökre.


Az akcióban két rendőrautó és egy motoros járőr is részt vett - olvasható a The Independent című brit lap internetes kiadásában. A hatóságok remélik, hogy a kezdeményezésük egyértelmű üzenettel szolgált az autósok számára.

Mint elmondták: a vezetés közbeni mobiltelefonálásért 60 font (18 ezer forint) pénzbüntetésre és három pont levonásra, az ilyenkor, vagy egyéb figyelemelterelő tevékenység során okozott halálos kimenetelű baleset miatt pedig 14 év börtönre számíthatnak a sofőrök.
 


Szólj hozzáPartnereink

Hírlevél

Facebook