Közlekedésbiztonsági blog

Ingyenes műszaki átvizsgálás, ˝részeg˝ szemüveg próba Sopronban

2011-11-07 23:31:06 | Írta: Szabó Krisztián
A gépjárművek őszi-téli átállásával kapcsolatos ingyenes műszaki átvizsgálást és szaktanácsadást tartott a megyei baleset-megelőzési bizottság.

Mint arra felhívtuk olvasóink figyelmét, a személygépkocsik őszi-téli átállásával kapcsolatos ingyenes műszaki átvizsgálást és szaktanácsadást tartott szombaton a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság és a Soproni Rendőrkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága. A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelőségének szakembereivel közösen nyújtottak segítséget, a felügyelőség Sopron, Ipar körút 33. szám alatti telephelyén.
Az ingyenes akcióra olyan magánszemélyek jelentkezhettek, akiknek a gépjárművüknek az össztömege nem haladta meg a 3,5 tonnát. A
szakemberek 26 járművet vizsgáltak át és adtak a vezetőiknek hasznos tanácsot a téli közlekedéshez.

A résztvevők ezek mellett még kipróbálhatták a biztonsági öv szimulátort és az úgynevezett ˝részeg˝ szemüveget is. Ez az eszköz az illuminált állapot szimulálását hivatott érzékeltetni szabályozott körülmények között, beleértve az óvatosságot, a növekvő reakcióidőket, zavartságot, a mélység és távolság megbecsülésének változását, a periférikus látás csökkenését, limitált ítélőképességet és a korlátozott mozgáskoordinációt is.


Szólj hozzáPartnereink

Hírlevél

Facebook