Közlekedésbiztonsági blog

Két busz ütközött Sopronban - három súlyos sérült - fotók!

2012-01-19 15:30:59 | Írta: Szabó Krisztián
Sopronban a Győri út bevezető szakaszán két távolsági busz ütközött csütörtökön reggel. A balesetnek összesen 48 sérültje van.

4 óra 11 perc - A soproni kórházban folyamatos volt a sérültek ellátása, mint dr. Orbán Ferenc osztályvezető főorvostól megtudtuk, összesen 48 főt láttak el a baleset miatt. Három személy súlyosabban sérült, ők törést szenvedtek, s öten agyrázkódás miatt maradtak megfigyelésre.

13 óra 15 perc - Úgy tudjuk, a kórházban mindenkit elláttak, összesen 45 főt, közülük négyen maradtak megfigyelésre.

12 óra 39 perc - Információnk szerint a balesetet okozó sofőrnek huszonegy éve van jogosítványa, 2007 óta dolgozik a társaságnál. Munkájára soha nem volt panasz, műszaki okokra nem hivatkozott, amikor meghallgatták.

11 óra 32 perc - Csütörtökön 07 óra 35 perckor érkezett a jelzés a soproni tűzoltóságra, miszerint Sopronban, a Győri úton két menetrend szerinti Volán autóbusz a közlekedési lámpáknál egymásba csúszott.

A riasztási fokozatnak megfelelően a soproni tűzoltók 3 gépjárműfecskendővel (összesen 13 fővel) vonultak a helyszínre, ahol a balesetes gépjárművek áramtalanítását végrehajtották, biztosították a helyszínt a mentési munkálatok idejére és segítettek a sérültek ellátásában.

.
A tűzoltók gyors és szakszerű beavatkozása hozzájárult a káresemény eredményes felszámolásához.

A Volán mentesítő járatot küldött a helyszínre, így akik jól érezték magukat, tovább utazhattak.

A kárfelszámolás, mentés idejére egy forgalmi sávot kellett lezárni, a további három forgalmi sáv működőképes volt, korlátozásokkal. A balesetes autóbuszok már nincsenek a helyszínen, közülük az egyiket el kellett szállítani, a másik elhagyhatta a helyszínt.

A helyszínről a mentők 29 fő sérültet a soproni Erzsébet Kórházba szállítottak, ahol a Soproni Katasztrófavédelmi Kirendeltség a mentők és a rendőrség közreműködésével információs központot hozott létre a balesetet szenvedett személyek adatainak rögzítésére. Ennek vezetője Molnár Sándor tűzoltó alezredes, soproni katasztrófavédelmi kirendeltség-vezető. Ő már a helyszínen intézkedett arra, hogy a busz utasainak hozzátartozói értesítésre kerüljenek, így a hozzátartozók tájékoztatása egyrészt a helyszínről, másrészt a kórházból megtörtént.

Ha valaki informálódni szeretne, hogy hozzátartozója, ismerőse a balesetben érintett volt-e, a soproni kórház központi számán (99/312-120) érdeklődhet.

Információink szerint a balesetnek jellemzően könnyű sérültjei vannak, a sérültek száma jelenleg 40-45 fő (közülük 21 fő 18 év alatti). Úgy tudjuk, két súlyosabb sérült orrtörést szenvedett. A helyszínről mindenki csak orvosi vizsgálatot követően távozhatott. Ennek ellenére a sérültek száma változhat, hiszen többen továbbmentek az iskolába, vagy a munkahelyükre, ahonnan aztán később rosszullét miatt mégis a kórházban kellett jelentkezniük.

11 óra 01 perc - A helyszínelés véget ért, a torlódás megszűnt, az érintett szakaszon helyreállt a forgalom.

9 óra 5 perc - A Kisalföld Volán buszai ütköztek Sopronban csütörtökön reggel fél 8-kor, 29 embert szállítottak a mentők kórházba könnyű sérülésekkel.

A Nagylózsról induló távolsági járat Sopronba érve a Győri út és Ipar út kereszteződésében lévő közlekedési jelzőlámpa piros jelzésére megállt, a mögötte érkező, Répcelak Sopron járat vezetője feltehetően későn vette észre, hogy a kolléga megállt, s hátulról belehajtott az előtte haladó járműbe.

 

A buszok tele voltak utassal, közöttük sok diák volt. A mentők mindenkit megvizsgáltak, s 29 embert kórházba szállítottak kivizsgálásra, elsődlegesen megállapított könnyű sérülésekkel.

 

 

Ha valaki informálódni szeretne, hogy hozzátartozója, ismerőse a balesetben érintett volt-e, a soproni kórház központi számán (99/312-120) érdeklődhet
 

Szólj hozzáPartnereink

Hírlevél

Facebook